Ilmailuteollisuus

Liikkuvuuden alueella ilmailu- ja avaruusteollisuus asettaa monilla aloilla tiukimmat vaatimukset teknisille tuotteille, materiaaleille ja toimittajille. Millään muulla alalla ei painon vähentäminen ole niin välttämätöntä. Tällöin korostuu hiilikuituvahvisteisten komposiittiosien suuri merkitys.

Hiilikomposiitteja muihin kevytrakennemateriaaleihin, kuten alumiiniin ja titaaniin, liimattaessa pitää varmistaa tartunta eri materiaaleihin ja ottaa huomioon erityiset materiaaliominaisuudet (esim. erilainen lämpölaajeneminen).

Nämä ominaisuudet yhdistyvät ilmailun tiukkiin paloturvallisuusvaatimuksiin. Sen vuoksi matkustamojen materiaalien on täytettävä tiukat vaatimukset syttyvyyden, savukaasutiiviyden ja palokaasujen myrkyllisyyden suhteen (FST-vaatimus FAR 25.853 tai ABD 0031 mukaan).

Bodo Möller Chemie tarjoaa hiilikuituvahvisteisia materiaaleja, hartsijärjestelmiä, täyte- ja reunamassoja sekä liimoja, joilla on hyväksyntä ilmailualalle. Materiaalit täyttävät osittain yllä mainitut FST-vaatimukset.

Ilmailualan toimittajayrityksenä olemme ottaneet käyttöön tiukat laatustandardit ja sertifioineet ne DIN ISO EN 9001, DIN EN ISO 14001 ja EN 9120 mukaisesti ilmailualalle.