Hiilikuidut

Hiilikuitu on tulevaisuuden korkean suorituskyvyn materiaali. Sitä käytetään sovelluksissa, joissa rakenneosien on oltava mekaanisesti lujia, mutta silti kevyitä – esimerkiksi ilmailu- ja autoteollisuudessa sekä tuulienergiatekniikassa ja nykyaikaisissa urheiluvälineissä. Hiilikuitua käytetään näiden alojen tuotteissa, koska keveyden ja lujuuden yhdistäminen on oleellista korkean suorituskyvyn ja suuren tehokkuuden saavuttamiseksi. Maailman johtavat autonvalmistajat valitsevat Sigmatex hiilikuidun sen pitkälle kehitetyn tuotetekniikan takia.

Yrityksen Sigmatex hiilikuituvahvisteisia materiaaleja on tarjolla eri kuitutyypeillä. Ilmailualan tuotteet on kuitenkin rajoitettu valmistajien Tenax ja Toray yksittäisiin kuitutyyppeihin.

Airbussilla, Boeingilla ja muilla valmistajilla on jo käytössä eri vahvistemateriaaleja ja ne on hyväksytty näissä yrityksissä.

3 D kankaat
sigma3D kudontatekniikkoja voidaan käyttää tuottamaan NNS-aihioita.

Spread Tow kankaat
sigmaST valikoiman nauhoiksi levitetyistä kuitukimpuista kudotut spread tow kankaat ovat hyvin ohuita, ultrakevyitä, lähes poimuttomia ja niissä on tavallista vähemmän sidospisteitä.

Innegra kankaat
sigmaIF on korkean vetolujuuden polypropyleenikuitu, jota voidaan käyttää sellaisenaan tai yhdessä muiden kuitujen kanssa vähentämään painoa. Sillä on erinomainen iskunkestävyys ja vaurionsietokyky.

Kierrätyskankaat
sigmaRF kankaat sisältävät keräyshiilikuitua. Niitä käyttäen saadaan ympäristöä säästäviä ja kustannustehokkaita tuotteita.

Yksisuuntaiskankaat
sigmaUD kankaissa on vain yhdensuuntaisia hiilikuituja.

Moniakseliset kankaat
sigmaMX kankaat ovat hyvin tasaisia ja poimuttomia. Pienin neliöpaino on 100 gsm 2-kerroksisena, ja suurin on 1600 gsm korkeintaan 9 kerroksella. Kankaita voidaan tuottaa jopa 2540 mm (100 tuumaa) levyisinä.

2D-kudotut kankaat
sigma2D kankaita käytetään perinteisessä kankaantuotannossa kuten palttinakudoksessa, tvilleissä ja satiinikudoksessa ja myös monimutkaisemmissa kudoksissa suurempia kauneus- ja suoritusarvoja tarvittaessa.