Hiilikuituvahvikkeet

Hiilikuituvahvikkeet ovat materiaalia, joka koostuu noin 5–10 μm läpimittaisista pääasiassa hiiliatomeja sisältävistä kuiduista. Hiiliatomit ovat situtuneet toisiinsa niin sanotuiksi kiteiksi, jotka ovat suuntautuneet kuidun pitkän akselin suuntaisesti. Kiteiden suuntautuminen tuottaa materiaalin tavattoman suuren lujuus/tilavuuus-suhteen. Useat tuhannet hiilikuidut kimputetaan yhteen, ja ne voidaan sen jälkeen kutoa kankaaksi.

Hiilikuitu on yksi kevyimmistä ja lujimmista käytettävissä olevista kuiduista. Lyhyesti sanoen sen edut ovat:

  • Suuri lujuus suhteessa painoon
  • Suuri kestävyys
  • Korroosionkestävyys
  • Väsymiskestävyys
  • Iskuenergian vaimennus
  • Materiaalin räätälöidyt ominaisuudet

3 D kankaat
sigma3D kudontatekniikkoja voidaan käyttää tuottamaan NNS-aihioita.

Spread Tow kankaat
sigmaST valikoiman nauhoiksi levitetyistä kuitukimpuista kudotut spread tow kankaat ovat hyvin ohuita, ultrakevyitä, lähes poimuttomia ja niissä on tavallista vähemmän sidospisteitä.

Innegra kankaat
sigmaIF on korkean vetolujuuden polypropyleenikuitu, jota voidaan käyttää sellaisenaan tai yhdessä muiden kuitujen kanssa vähentämään painoa. Sillä on erinomainen iskunkestävyys ja vaurionsietokyky.

Kierrätyskankaat

sigmaRF kankaat sisältävät keräyshiilikuitua. Niitä käyttäen saadaan ympäristöä säästäviä ja kustannustehokkaita tuotteita.

Yksisuuntaiskankaat
sigmaUD kankaissa on vain yhdensuuntaisia hiilikuituja.

Moniakseliset kankaat
sigmaMX kankaat ovat hyvin tasaisia ja poimuttomia. Pienin neliöpaino on 100 gsm 2-kerroksisena, ja suurin on 1600 gsm korkeintaan 9 kerroksella. Kankaita voidaan tuottaa jopa 2540 mm (100 tuumaa) levyisinä.

2D-kudotut kankaat
sigma2D kankaita käytetään perinteisessä kankaantuotannossa kuten palttinakudoksessa, tvilleissä ja satiinikudoksessa ja myös monimutkaisemmissa kudoksissa suurempia kauneus- ja suoritusarvoja tarvittaessa.